+421 919 413 112  (PO-PIA  9.00 - 17.00)

 
 

logo doprava zdarma Doprava zadarmo na celom SR

 
 
 
Úvod > Blog > Očná joga XI. – očná sprcha
 
Zobrazení: 1404

Očná joga XI. – očná sprcha

Očná joga XI. – očná sprcha

 

 

Po každom správnom cvičení dobre padne osviežujúca sprcha. Inak tomu nie je ani v prípade očnej jogy. Ako taká očná joga vyzerá?


Ak máš unavené alebo podráždené oči, môžeš svoj zrak občerstviť studenou vodou. Očná sprcha nie je cvičením v pravom zmysle slova, ale určite na ňu neradno zabúdať. Stačí, aby si sa naklonil nad umývadlo alebo dajakú nádobu s čistou studenou vodou, rukami nabral túto životodarnú tekutinu, zavrel oči a šplechol si ju do tváre. Vodu si po tvári neroztieraj, ruky by sa očí ani tváre nemali dotýkať. Dopraj si aj dvadsať šplechnutí a precíť blahodarný účinok osviežujúceho chladu. Toto „cvičenie“ môžeš robiť viackrát za deň bez vedľajších účinkov. ???? Po cvičení si tvár veľmi jemne osuš ručníkom, no vyvaruj sa šúchaniu očí alebo tlačeniu na ne.

 

Očná sprcha je ideálna po skončení očnej jogy, keď si precvičíš akomodáciu oka, zaostrovanie a okohybné svaly. Rýchlo prekrví a osvieži tvoj zrak – uvidíš, že tvoj pohľad na svet bude zrazu nabitý energiou.

 

očná sprcha 1


Takto sviežo sme sa rozhodli zakončiť náš seriál o očnej joge. Veríme, že si vieš nájsť pravidelne pár voľných minút na preventívne jogové cvičenia, ktoré zlepšia a udržia kondíciu tvojho zraku. Zdravý zrak budeš predsa potrebovať aj na čítanie ďalších zaujímavých článkov a noviniek zo sveta módy a modernej optiky, ktoré už pre teba pripravujeme. ????

 

Joga I. – začíname!
Joga II. – na čo nezabudnúť
Joga III. – uvoľnenie krčnej chrbtice
Joga IV. – cvičíme očné svaly
Joga V. – zaostrujeme pre zdravie
Joga VI. – masáž oka
Joga VII. – liečivá energia
Joga VIII. – rozjasňovanie zraku

Joga IX.- využitie slnečného svitu

Joga X. – relaxácia a uvoľnenie očí

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia