+421 919 413 112  (PO-PIA  9.00 - 17.00)

 
 

logo doprava zdarma Doprava zadarmo na celom SR

 
 
 
Úvod > Blog > Svet potrebuje okuliare
 
Zobrazení: 1272

Svet potrebuje okuliare

Svet potrebuje okuliare

 

 

Okuliare, očné vyšetrenia a doplnky pre zdravý zrak nie sú samozrejmosťou vo veľkej časti sveta. Sme radi, že sa v tejto oblasti niečo deje a existuje dostatok dobrovoľníkov, ktorí sú ochotní obetovať svoj čas, energiu a pohodlie v prospech znevýhodnených. Príkladom je iniciatíva výrobcu okuliarov Luxottica s názvom OneSight.

 

V roku 2014 pomohli jej dobrovoľníci asi 240 000 ľuďom v 10 krajinách. Realizovali až 75 projektov a najnovší z nich sa snaží zlepšiť zdravie ľudí v Gambii. Obyvatelia tejto západoafrickej krajiny trpeli pre nedostatok lekárov a ostatného odborného personálu, dostupnosť starostlivosti o zrak komplikovala nevybudovaná infraštruktúra a vysoká cena okuliarov. Mnoho z toho sa zmenilo vďaka dobrovoľníkom z Luxottica, ktorí v roku 2013 otvorili pilotné očné centrum v rámci Projektu udržateľnej očnej starostlivosti.

 

Gambia

 

Prvý polrok prevádzky očného centra sa ukázal ako veľmi úspešný, preto sa projekt rozšíril o ďalšie tri centrá a jedno výrobné laboratórium. Dobrovoľníci z celého sveta popri svojej bežnej práci pomohli projektu s marketingom, financiami, IT, výrobou a aj so školeniami a tréningom domáceho obyvateľstva. Gambijčania dostali odborné informácie a skúsenosti, ktoré im umožnili samostatnú prácu. V roku 2014 v Gambii bolo až 17 000 ľudí ošetrených svojimi krajanmi.
V našom e-shope Nudokki.sk môžete nájsť exkluzívne značky slnečných aj dioptrických okuliarov, ktorých výrobcom je práve Luxottica. Veľmi sa tešíme jej iniciatívne OneSight a dúfame, že (na Slovensku často podceňovaná) kvalitná starostlivosť o zrak bude dostupná každému.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia