+421 919 413 112  (PO-PIA  9.00 - 17.00)

 
 

logo doprava zdarma Doprava zadarmo na celom SR

 
 
 
Úvod > Blog > Očná joga V. – zaostrujeme pre zdravie
 
Zobrazení: 1236

Očná joga V. – zaostrujeme pre zdravie

Očná joga V. – zaostrujeme pre zdravie
 

Opäť ti prinášame návod na jednoduché precvičenie tvojho zraku. Aby bol fit a vydržal celodennú námahu, nájdi si pár minút času a zaostri s nami na očnú jogu.
V dnešnej časti seriálu budeme trénovať akomodáciu očí, teda zaostrovanie na rôzne vzdialenosti. Aby sme vedeli sústrediť náš zrak na blízke alebo vzdialené predmety potrebujeme, aby sa šošovka vedela správne prispôsobiť, to zabezpečujú ciliárne svaly. Nestrácajme však čas teóriou a poďme cvičiť! :-)

 

  1. Pravú ruku voľne zovri v päsť, palec alebo ukazovák nechaj vystretý. Pokrč ruku v lakti a zdvihni pred telo tak, aby bol vystretý prst vo výške očí a približne 20 až 30 cm pred tvárou. Zaostri pohľad na špičku prstu na 3 – 4 sekundy, potom sústreď pohľad na nejaký predmet vo vzdialenosť cca 5 metrov, tiež na 3 – 4 sekundy. Vystriedaj toto zaostrovanie v troch sériách po 10-krát. Medzi sériami si nezabudni oči zrelaxovať a uvoľniť. (Ako uvoľniť oči medzi cvičeniami?)
  2. Pravú ruku daj do rovnakej polohy, ako v predchádzajúcom cvičení. Počas celého nasledujúceho cviku zostáva zrak fixovaný na špičku vztýčeného prstu. Nenáhlivo vystieraj ruku, až bude celkom narovnaná. Následne pomaly posúvaj ruku doprava (hlava sa neotáča), kým je možné sledovať prst, potom pozvoľna vráť ruku späť pred seba. Keď máš sledovaný prst rovno pred sebou, ruku opäť pokrč do úvodnej pozície. Po troch zopakovaniach, urob tento cvik opäť trikrát s ľavou rukou, pričom ruku tentoraz posúvaj do ľavej strany.
  3.  

zaostrenie očí 3

 

Nabudúce ti prinesieme článok o tom, ako sa robí príjemná a jemná masáž očnej buľvy. Nenechaj si to ujsť a sleduj nás aj ďalej na našom Facebooku.

 

Súvisiace články:
Joga I. – začíname!
Joga II. – na čo nezabudnúť
Joga III. – uvoľnenie krčnej chrbtice
Joga IV. – cvičíme očné svaly

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia