+421 919 413 112  (PO-PIA  9.00 - 17.00)

 
 

logo doprava zdarma Doprava zadarmo na celom SR

 
 
 
Úvod > Blog > Joga IV. – cvičíme očné svaly
 
Zobrazení: 1840

Joga IV. – cvičíme očné svaly

Joga IV. – cvičíme očné svaly
 

Daj si dole okuliare, pohodlne a vzpriamene si sadni a poď si s nami zlepšiť kondičku svojho zraku. Za pár minút kompletne precvičíme očné svalstvo!
Pred cvičením si nezabudni uvoľniť krčnú chrbticu a prečítať si, ako medzi cvikmi správne oddychovať. Nasledovné cvičenia môžeš robiť s otvorenými aj zatvorenými očami. Cviky so zavretými očami prinášajú aj jemnú a príjemnú očnú masáž.

 

  1. Do bokov. S nádychom sa pozri maximálne vpravo bez otočenia hlavy. S výdychom sa pozri na opačnú stranu. Zopakuj 6 až 10-krát.
  2. Krúženie. Nadychujúc sa pozri hore a s výdychom otáčaj oči doprava a dole. Potom s nádychom doľava a hore. Zopakuj 6-krát, následne zmeň smer krúženia.
  3. Do kríža. Nadýchni sa a pozri sa vpravo hore, pri vydychovaní prejdi pohľadom diagonálne do opačnej strany, t. j. vľavo dole. S nádychom vráť pohľad vpravo hore. Po 6 zopakovaniach začni pohľadom vľavo hore a hýb očami diagonálne vpravo dole.
  4. Písmená. Opisuj očami tvar veľkých tlačených písmen. Môžeš ísť od začiatku abecedy alebo si len vybrať niektoré, napríklad H, K, A, ktoré zopakuješ 3 – 6-krát.

Pri cvičení sa v žiadnom prípade nepresiľuj a nepodceňuj oddych. Nejde predsa o to urobiť čo najviac cvikov, ale je veľmi dobré, ak si nájdeš čas a budeš posilňovať kondíciu svojich očí pravidelne.
Sleduj náš seriál ďalej a už o týždeň si na Facebooku prečítaš, ako môžeš precvičovať akomodáciu svojich očí, aby sa bezproblémovo prispôsobovali zmenám pri pohľade do diaľky aj blízka.

Súvisiace články:
Joga I. – začíname!
Joga II. – na čo nezabudnúť
Joga III. – uvoľnenie krčnej chrbtice

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia