Aj vy si kladiete otázku, či vaše dieťa má alebo nemá nosiť slnečné okuliare?

 
 
 

+421 919 413 112  (PO-PIA  9.00 - 17.00)

 
 

logo doprava zdarma Doprava zadarmo na celom SR

 
 
 
Úvod > Blog > Aj vy si kladiete otázku, či vaše dieťa má alebo nemá nosiť slnečné okuliare?
 
Zobrazení: 2535

Aj vy si kladiete otázku, či vaše dieťa má alebo nemá nosiť slnečné okuliare?

Aj vy si kladiete otázku, či vaše dieťa má alebo nemá nosiť slnečné okuliare?

 

 

Aj vy si kladiete otázku, či vaše dieťa má alebo nemá nosiť slnečné okuliare?

O to viac je táto téma aktuálnejšia, že jar sa nám akosi rýchlo prehupla do leta a slniečko vnímame čoraz intenzívnejšie. Deti trávia veľa času vonku a ich prižmurovanie očí na slnku jasne signalizuje, že sa pokúšajú takýmto spôsobom chrániť svoje očká.

Hlavný dôvod, prečo nosíme slnečné okuliare, je ochrana zraku pred škodlivým UV žiarením. Práve UV žiarenie môže spôsobiť zápal rohovky alebo spojiviek.

 

 

Kedy a aké slnečné okuliare  sú vhodné pre vaše dieťa?

Určite limitujúci je vek dieťaťa. V rannom veku, kedy sa u bábätka videnie intenzívne vyvíja je vhodné chrániť jeho oči primeraným tienením kočiarika, prípadne čiapočkou, či klobúčikom.

Deti, ktoré už behajú, trávia viac času vonku pri hre. Ako uvádzajú mnohé odborné lekárske štúdie, je správne sa už v tomto veku, t.j. pred 1 rokom života dieťaťa, zamyslieť nad vhodnými slnečnými okuliarmi. Pre dieťa nevyberajte príliš tmavé slnečné okuliare. Odporúčaná je kategória 2 až 3. Taktiež farebný odtieň šošoviek hrá svoju úlohu pri realistickom videní. Hnedá, zelená, či šedá farba šošoviek najmenej skresľujú farebné vnímanie. Nezabudnite, že farba slnečných okuliarov nesúvisí s UV filtrom. Pokiaľ sa dieťa dobre cíti, veľmi ľahko si zvykne na nosenie slnečných okuliarov. A to je základ!

 

 

slnečné okuliare pre deti

 

 

Kvalita, zdravotná nezávadnosť a bezpečnosť.

To sú hlavné atribúty pri výbere slnečných okuliarov nielen pre vás, ale predovšetkým pre vaše dieťa. Možno sa vám zdá, že malému dieťaťu stačia lacné okuliare, kúpené niekde na trhu. Treba si však uvedomiť, že kvalita týchto výrobkov je často podpriemerná až nevyhovujúca. Šošovky z nekvalitných plastov skresľujú videnie, čo je pre dieťa nielen nepríjemné, ale aj nebezpečné. Taktiež okuliarové rámy musia spĺňať zdravotnú nezávadnosť a bezpečnosť pri styku s pokožkou, garantovanú CE certifikátom.

 

 

 

okuliare pre deti

 

 

Dôverujte kvalite, poraďte sa s odborníkom.

Pri výbere slnečných okuliarov dbajte predovšetkým na kvalitu a doprajte svojmu dieťaťu primeraný komfort pri ich nosení. Kvalitné slnečné okuliare vhodnej veľkosti sa dajú prispôsobiť priamo na hlavičku vášho dieťaťa tak, aby mu nepadali alebo ho netlačili.

Pri detských aktivitách vám určite príde vhod široký výber doplnkov (brzdičky na konce straničiek proti šmýkaniu, neoprénový pásik so sťahovaním a pod.), ktoré zabezpečia, že dieťa si veľmi rýchlo na slnečné okuliare zvykne a nemá potrebu si ich neustále dávať dole.

 

 

 

detské slnečné okuliare

 

 

 

Ray-ban junior

 

 

 

Optike Klaudia a NUDOKKI vám radi poradíme a odporučíme presne to, čo vaše dieťa potrebuje. Odborné poradenstvo a servis je samozrejmosťou.

Starostlivosť o vaše dieťa je na vás. Vyberajte zodpovedne a očká vášho dieťaťa sa vám poďakujú :-)

 

:-)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia