+421 919 413 112  (PO-PIA  9.00 - 17.00)

 
 

logo doprava zdarma Doprava zadarmo na celom SR

 
 
 
Úvod > Blog > Ktoré sú tie pravé rámy okuliarov? Nájdi ich podľa svojho typu tváre
 
Zobrazení: 49832

Ktoré sú tie pravé rámy okuliarov? Nájdi ich podľa svojho typu tváre

Ktoré sú tie pravé rámy okuliarov? Nájdi ich podľa svojho typu tváre
 

Ktoré sú tie pravé? Nájdi ich podľa svojho typu tváre

Okuliare už dávno nie sú len módnym doplnkom. Na prvý pohľad dokážu zvýrazniť vašu osobnosť a súčasne odpútať pozornosť od drobných nedostatkov na tvári. Aby okuliarová „chémia“ fungovala tak ako má, musíte si vybrať okuliare podľa vášho typu tváre. Ukážeme vám ako na to!

 

 

Nech už je vaša tvár akákoľvek, nemusíte mať obavy, že by ste zo širokej ponuky nevybrali. Pritom je jedno, či hľadáte dioptrické, alebo slnečné okuliare. Typ vašej tváre je rovnaký a zásady správneho výberu sa nemenia.

 

tvar tváre a okuliarov

 

Okrúhla tvár

Okrúhla tvár sa vyznačuje plnými lícnymi kosťami, úzkou čeľusťou a čelom. Zaguľatenú tvár spoznáte podľa toho, že je rovnako dlhá, ako široká. Správnou voľbou je vyvážiť okrúhlu tvár rámami okuliarov výraznejších hranatejších tvarov. Určite nič nepokazíte, ak si vyberiete mačací tvar okuliarov, štvorcové, alebo obdĺžnikové rámy. Vďaka tejto vyváženosti opticky svoju tvár zúžite a súčasne predĺžite. Vhodnou voľbou sú aj asymetrické rámy (dole sa zužujúce), alebo tenké rámy. Rovnako urobíte dobre, ak si vyberiete okuliare s odvážnymi farebnými kombináciami. Pozornosť totiž zameriate na okuliare a nie na svoju tvár.

 

tvar tváre a okuliarov 2

 

 

Oválna tvár

Mnohí nevedia rozdiel medzi okrúhlou a oválnou tvárou. Oválna tvár je všeobecne považovaná za najvyváženejší typ tváre. Rám okuliarov by mal byť široký ako najširšia časť tváre. Vyberať okuliare na oválnu tvár je najjednoduchšie. Pristane vám totiž každý tvar okuliarov. Je to tak len na vás, akému dáte prednosť. Častou voľbou nositeľov oválnej tváre je aviator štýl.

 

tvar tváre a okuliarov 3

 

 

Podlhovastá tvár

Definovať podlhovastú tvár je veľmi jednoduché. Stačí mať predĺženú tvár a úzku bradu. Cieľom okuliarov je tak opticky rozšíriť vašu tvár. Vhodné sú výraznejšie a široké okuliare. Ide o tzv. oversize okuliare. Nedopustite sa však častej chyby. Okuliare by totiž nemali prečnievať z vašej tváre. Inak hrozí, že vám ešte viac zúžia už tak úzku tvár. Rovnako nie je sú pre vás ani úzke rámy.

 

tvar tváre a okuliarov 4

 

 

Srdcová tvár

Srdcovú tvár spoznáte veľmi ľahko. Poznávacími znakmi je široké čelo a užšia sánka s bradou. Ak sa lepšie zapozeráte uvidíte na tvári tvar srdca. Vhodnými tvarmi okuliarov sú mačacie, alebo okrúhle okuliare. Cieľom týchto rámov je opticky vyvážiť široké čelo rozšírením brady, alebo naopak. Ak chcete preniesť pozornosť na vrchnú časť tváre, vyberte si polorám s výraznejšou farbou na hornej časti rámu.

 

tvar tváre a okuliarov 5

 

tvar tváre a okuliarov 6

 

 

Štvorcová tvár

Okrúhle, oválne, alebo mačacie okuliare. To sú tie správne tvary okuliarov pre štvorcovú tvár. Ak nie ste si istý, či k nim patríte aj vy, stačí si uvedomiť, či čelo a brada sú rovnako široké. Môžete mať súčasne aj silné čeľuste a ostré tvárové hrany, preto si nevyberajte hranaté rámy. Správnou voľbou sú teda oválne a okrúhle rámy, ktoré zjemnia vaše ostré rysy. Mnohí volia aj nadrozmerné oversize rámy, ktoré odvádzajú pozornosť od hranatej tváre. 

 

tvar tváre a okuliarov 7

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia